Porucha spánku

Od narození nespím a od té doby beru léky na spaní,nejdříve Histeps dále postupně meprobamat diazepam rohypnol hypnogen stilnox.Před 3 roky mě prášky vysadili,že jsem v důchodu tak mi stačí min.spánku.Od té doby je mi neustále špatně ,nemám na nic náladu ,jsem unavená ,plačtivá,vlastně čekám na smrt.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Ivano. Spánek je velmi důležitý ale zároveň i křehký na různé vlivy. Psychika bývá často ten nejdůležitější. Uváděné léky, které jste používala, nejsou a dlouhodobější řešení vhodné. Po čase přestávají již fungovat, ale zároveň je nelze rychle vysadit, protože si na ně organismus zvyknul. To neznamená, že se nemá, na problém se spánkem poskytnou odborná pomoc. Uváděné potíže ukazují na to, že Vás tyto potíže uvedly do depresivního stavu. Z toho se člověk jen svoji vůli nedostane. Byly by vhodné psychorelaxační postupy na navození relaxace hlavně před spaním. Zkusit i přes den dosti pohybové aktivity na čerstvém vzduchu. Rozhodně doporučuji navštívit svého lékaře a nechat si od něj po vyšetření předepsat i vhodné léky, bez kterých se v l fázi neobejdeme. Jedná se o léky ze skupiny antidepresiv, není nutné se jich obávat, jedná se o dobu několika prvních měsíců. Efekty se dostaví tak po3 týdnech braní léků. Ty se berou většinou v ranní dávce. Pokud je porblém s usnutím tak na noc je možná kombinace např s malou dávku mirtazapinu např 15 mg, která Vám také může Váš lékař předepsat. V kombinaci s uvedenými dalšímu postupy se jistě časem stav upraví. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: