Porucha spanku

Pani doktorka. Chcela by som sa poradit co mam robit. Mam hashimotovu tyreotiditu s prechodom do hypotyreozy a problem so spankom. Najskor som si myslela ze spavat neviem kvoli tomu ale na endokrinologii mi povedali ze moje vysledky neboli tak zle ze by som mala mat tieto problemy. A ozaj je to tak. Predtym som bola liecena na psychiatrii ked som studovala a mala stresy a poruchy spanku. Bol mi predpisany tritico a neskor atarax. Teraz neuzivam ziadne lieky na spanie no prave to by som chcela vediet ci mozem pri tej hypotyreoze uzivat nejake lieky. Kazdu noc sa budim po troch hodinach spanku zvycajne okolo druhej v noci. Potom sice zaspim ake opat sa budim okolo siestej. Mohla by som uzivat opat tritico? Zvyknen si dat aj Benosen ale ten mi vobec nepomaha a budim sa stale rovnako. Dakujem pekne za odpoved

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, pokud máte již dobré zkušenosti s Tritticem, pak bych neváhala, protože nejdůležitější ze všeho je dobrý a kvalitní spánek, pak může organismus fungovat v rovnováze.
Zkusila bych 1/3 tbl. 75mg Trittica ve 21 hodin spánek by se měl harmonizovat během tří dnů. Tento lék můžete užívat i při hypotyreoze.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: