Porucha vidění

Dobrý den, můj syn (14 let ) trpí přes dva roky stavem kdy se mu postupně zamlží levé oko, jakoby měl před okem záclonu, přes kterou téměř nevidí, periferně částečně vidí. Tento stav trvá asi 5 minut a stává se to v průměru 1-2x za měsíc. Hlava ani oči ho přitom ani poté nebolí ani jiné potíže nemá. Opakovaná klinická neurologická vyšetření byla negativní, 2 x na očním také negativní, vyšetření perimetrem bylo v pořádku a před rokem magnetická rezonance bez nálezu , EEG také bez nálezu. e. Chtěla jsem se zeptat na Váš názor na tuto poruchu a možnosti léčby, doposud vyzkoušel tanakan a peritol. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko říci, co by to tak odhadem mohlo být. V oku na sítnici jsou velmi tenounké cévečky, na kterých se nejdříve projevují nejrůznější nemoci, které se týkají cév. Proto může jít jak o neškodný nález, ale také o některý pozvolný příznak onemocnění cév /napadá mě např. cukrovka nebo některé autoimunitní nemoci ze skupiny vaskulitid a podobně/. Nedá se zatím nic většího dělat, než chodit na pravidelné kontroly na oční a event. požádat ošetřujícího lékaře o podrobnější vyšetření chlapce s ohledem na cévy /cukrovka - vyšetření glukosy je dobře dostupné, ev. také imunologické vyšetření jeho imunity se zaměřením na vaskulitidy, ale to se mi jeví zatím jako předčasné, vhodné by to bylo teprve, pokud by se příznaky nějak zintenzivnily - myslím tím, že by byly častější/. Tanakan bych viděla dlouhodobě jako potenciálně velmi účinný, je to velmi silný a dobrý prostředek na zlepšení prokrvení právě v těchto maličkých cévách, které potřebujete ovlivnit. Ale užívání by mělo být opravdu dlouhodobé, po jednom balení nelze čekat žádný efekt.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trápí vás vaginální infekce? Řešením může být hormonální antikoncepce
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Klíště vám může znepříjemnit život, na ochranu přitom stačí 14 dnů
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: