Poruchy menstruač.cyklu,modřiny

Je mi 39 let a mám takový problém.Už pár měsíců mám nepravidelnou menstruaci a pozoruji,že se mi občas dělají modřiny.A zhubla jsem cca 2 kg asi po 1 měsíci.Chodím na krev,jelikož mám špatnou krev(sklony k tromboze) a ted naposledy v listopadu mi řekli,že mám hodnoty trochu zvýšené a mám přijít dřív.Chtěla bych se zeptat čím by to mohlo být a jestli má s tím poruchy menstruačního cyklu něco společného. Děkuji

Odpověď odborníka:

Nemyslím si, že by vaše problémy nějak souvisely. Váhový úbytek, jak jej uvádíte, je zcela běžný, modřiny mohou vznikat v důsledku sníženého přísunu kys. askorbové v zimních měsících (menší zastoupení ovoce ve stravě). Z vašeho dotazu není jasné, jaké hodnoty máte zvýšené, při protrombotickém stavu (sklon k trombózám) a užívání warfarinu může být vlivem léčby zvýšená tvorba modřin, ale bez výsledku vyšetření jsou to pouze dohady. Souvislost mezi poruchou menstruačního cyklu a poruchou srážlivosti krve sice může nastat, zvláště v případě užívání warfarinu, ale to nebývá problém po ustálení stavu úpravou dávkování. Pokud warfarin nebo jiné antikoagulační léky neužíváte, svěřte se svému hematologovi nebo gynekologovi. Dle výsledků dalších vyšetření se potíže jistě lehce vysvětlí.

MUDr. Zuzana Kollárová
MUDr. Zuzana Kollárová

Specializace: Pracovní lékařství
Pracoviště: FN Královské Vinohrady, Klinika pracovního a cestovního lékařství, Ambulance pro nemoci z povolání

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Články: Lidské tělo vědcům ukazuje, jak zničit zánět
Zánět patří k mechanismům...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Je pro vás menstruace utrpením? Může jít o signál jiné nemoci!
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Ukládá se chřipka
Články: Ukládá se chřipka "na srdce"?
Chřipka nemusí vždy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: