Poruchy paměti

Dobrý den, poslední dobou přemýšlím o tom, jestli je mů "standardní", ale zhoršující se stav normální. Je mi 25 let a několikrát denně se mi běžně stává, že například místo "podej mi prosím hřeben" řeknu např. "podej mi prosím balon" a pod. To co jsem řekla si ve většině případů uvědomuji, ale stává se mi to ikdyž se plně soustředím jen na to co říkám. Občas jsem schopná si na "hřeben" ani jiné "náhradní" slovo nevzpomenout vůbec. O to, jestli jsem úplně v pořádku jsem se začala více zajímat před nedávnem, když jsem slyšela vzprávění o někom, kdo si v restauraci objednal jídlo a než mu ho přinesli, nevěděl co si objednal, protože to zapomněl. Všichni se vyprávění smáli jako bezva vtipu, jen já si v tu chvilku říkala, že přesně to se mi před pár dny stalo taky. Dlouhodobou paměť mám myslím dobrou, občas si pamatuju opravdu přesné detaily z událostí, které se staly před x lety, ale co jsem měla včera k obědu většinou netuším. Zajímalo by mě, jestli by to nemohlo mít něco společného s tím, že máme v rodině systémový lupus erythematodes (matka). Mám dvě děti po přirozeném bezproblémovém porodu (to asi s danou věcí nesouvisí, ale pro jistotu..), /v tuto chvíli jsem zapomněla co jsem chtěla napsat v další větě - po cca 5-ti minutách už vím/ léky neužívám (maximálně jednou za 1-2 měsíce Ibalgin na silné bolest hlavy - tou posledních pár měsíců trpím sice dost, ale léky to řeším opravdu výjimečně. Nevím co víc k tomu ještě napsat, doufám, že máte dostatek informací pro co nejlepší odpověď, ikdyž mi je jasné, že přesnější odpověď by mi dal lékař až po vyšetření. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, doporučovala bych vám neurologické vyšetření ke zjištění o jaký typ poruchy paměti jde a ke zvážení provedení CT nebo MRI mozku. Vaše potíže s porody určitě nesouvisí a také ne s Lupusem vaší matky. Jak sama píšete v závěru, přesnější odpověď vám dá lékař až po bližším vyšetření. Vzhledem k vašemu věku a současným bolestem hlavy bych příliš neotálela s návštěvou neurologa a snažila se zjistit co je příčinou vašich potíží co nejdříve. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Historie heparinu
Články: Historie heparinu
Heparin se stal v našich...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x