Poruchy spánku

Zkrácený PQ interval.Dobrý den, potřebovala bych poradit, jsem nyní po2. tehotná 22tt a znovu se mi vrátili problémi se srdcem z prvního těhotenství , jinak mimo těhu mi je celkem dobře. přes 10let se léčím na manifestní tetanii(dlouhodobě už jen horčík) a v prvním těhu mi zjistili, že to je také zkrácené PQ, co mě trápí a proč nemůžu v noci spát, brala jsem 1/4vasocardinu, když už bylo nejhůř a trochu to pomohlo.často se v noci procházela se psem a spala v létě na gauči na balkonu. ale teď trpím hodne na nízký tlak a závratě a vasocardin brát nemůžu. můj obvodní lékař má dovolenou a tak jsem volala do nemocnice, protože jsou 3ráno, ja už 4.noc nespim - tak 2,3hod nad ránem a přes den dospim tak 2,ale to je málo. až se už bojím večera - vím, že se mi to zhoršuje, když sem vyčerpaná a ja teď 3týdny pořádně nespala,protože jsme byli nemocní - a je to tady znova, jinak dosud problémy nebyly - chci usnout - jsem strašně unavená, ale nejde to , rozbuší se mi srdce, obleje me horko, pot, ukecávám se , že to zvladnu a usnu, ale nejde to ...vystřelím z postele a musím se zklidnit - začínam už z toho panikařit a nevím, co mám dělat. prosím pomozte mi , mimo tehu problémy nemám a tak jsem na žádný zákrok nechtěla a po doktorech nechodila - neměla jsem na ně čas a ted se to zase vrátilo.uvažuju o císaři, ikdyž jsem 1. rodila normálně. prosím poraďte mi . Děkuju Jana

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych především kontrolní vyšetření na kardiologii. Vyšetří Vás a nasadí adekvátní léčbu. Dále by bylo vhodné vyšetření funkce štítné žlázy a zkontrolovat v krvi ionty včetně hořčíku. Vhodná by byla konzultace u psychologa. Je pochopitelné, že se bojíte, ale tím, že to špatně zvládáte, si přitěžujete. Uvidíte, že se vše upraví. S kardiologem se poradíte, jestli můžete rodit přirozenou cestou nebo jestli bude vhodný císařský řez.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x