Poruchy štítné žlázy v těhotenství

dobrý den jsem v 9týdnu těhotenství a má obvodní lékařka mi zjistila při odběrech takovéto hodnoty ft4 10,8 tsh 7,27 anti TPO 12,1 byla jsem na endokrinologii tam mi nasadila paní dr.euthyrox 50m půl tb.denně poté celou...četla jsem na internetu že hormon co mi chybí je důležitý od začátku těhotenství myslíte že by to mohlo mít negativní vliv na plod a jak to zjistit pozná se to při odběru plodové vody v 16.týdnu jestli to plod něják ovlivnilo negativně?myslíte si že tento stav se může upravit abych nemusela brát hormony děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Milá Vlasto, nasazení hormonů štítné žlázy bylo nezbytné a nemusíte se jich obávat, nijak Vám neuškodí, jedná se o přirozený, tělu vlastní hormon štítné žlázy, který napraví nedostatečnou činnost šítné žlázy tak, aby tělu nic nechybělo. Nejsou hormony jako hormony. Poškození miminka nepředpokládám. Odběr plodové vody v tomto případě žádnou informaci nepřinese (ale jestli na něj jdete z nějakého jiného důvodu, pak ho samozřejmě podstupte). Euthyrox budete určitě brát celé těhotenství, dávka se nejspíš ještě bude navyšovat. Po šestinědělí se podle hodnot z krve a nálezu na ultrazvuku rozhodne, jestli půjde Euthyrox vysadit, anebo Vám už zůstane - teď se to nedá s jistotou říct.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x