Porušení vazů po vykloubení kolene

Dobrý den, mám dotaz ohledně vykloubení kolena. Přítelkyně si vykloubila koleno, měla ho "venku" cca hodinu a půl (přístup lékařů v místě ošetření nebudu zmiňovat) po narovnání následovaly kontroly kdy ji ošetřující lékař tahal 3krát krev z toho kolena. A nedávno v práci se přítelkyně dozvěděla od kolegy, že jakmile lékař vytahuje krev z kolena tak jsou poškozeny vazy, já nepochybuji při takovém to zranění o nějakém porušení vazů, např natáhnutí, ale kolega ji vnutil do hlavy fakt, že je má přetrhnuté ( které vazy už, ale kolega nesdělil ) Já si osobně myslím, že pokud by měla přetrhnuté vazy tak by určitě nechodila teď již bez berlí jen s krátkou ortézou a lehkým kulháním. Co si o tom myslíte pane doktore Vy a jaké jsou případně následky tohoto zranění i při faktu, že koleno bylo vykloubené více jak hodinu. Díky za odpověď. S pozdravem Petr.

Odpověď odborníka:

Delší doba, vámi zmíněná hodina nemusí mít žádný vliv na budoucí funkci kolena, Jedná se o závažné poranění, kde se může projevit poranění jak vazů , šlach, ale i cév a to, že k tomu nedošlo je velmi dobrou skutečností. Brzká repozice je jistě vždy žádoucí. Jinou skutečností je krevní výpotek, který je velmi často způsoben opravdu přerušením křížových vazů, ale také poranění kloubního pouzdra, kloubní chrupavky. Poranění kostních výstupků. V tomto směru je třeba nasměrovat vyšetření. Poranění se projevuje nestabilitou kolena. Pokud by potíže byly nejvhodnějším vyšetřením měkkých tkání je vyšetření magnetickou rezonancí. Podle výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: