Poševní mykoza - hak; nakažení přítele

Dobrý den, dnes jsem se od gynekoložky dověděla, že mám poševní mykozu, nic zvláštního jsem nepociťovala jen výtok, což jsem vnímala jako normální. Předepsala mi 6X tablety Clotrimazol na zavádění, 1X tabletu APO-FLUCONAZOL na polikání a na doléčení pak vitagyn C(krém). Již dva roky užívám antikoncepci Dianelle. Ovlivňují tyto léčiva nějak účinnost antikoncepce. Po jejich dobrání mohu mít normálně pohlavní styk nebo musím čekat až bude antikoncepce znovu plně účinná. Na internetu jsem vyčela, že je možné, že mám mykozu od svého přítele(on jako přenašeč). Je to můj nový přítel a náš první pohl. styk byl již v době kdy jsem "mykoticky nemocná" již byla. Znamená to že jsem ho tedy nakazila a musí se léčit i on? ... žádné příznaky on nepociťuje. Mnohokrát děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Léky antikoncepční připravek neovlivní, pokud máte mykozu je doporučena i současná léčba partnera,jinak při dalším styku může dojit k reinfekci. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Atopický ekzém – co je nového?
Články: Atopický ekzém – co je nového?
Atopický ekzém je chronické...
Vědci zjistili, proč je rakovina močového měchýře tak agresivní
Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
Články: Když tuhne krev v žilách aneb Jak vzniká trombóza
O spojitosti mezi hlubokou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Články: Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Pro svůj vznik v prvních...
S atopickým ekzémem k moři
Články: S atopickým ekzémem k moři
Slunce, vzduch, mořská voda...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: