Poševní mykozy

Dobry den, minuly rok na podzim jsem zacala pocitovat hrozne svedeni.Vytok byl jen slaby.Zila jsem v te dobe v zahranici a tam mi lekar oznamil, ze ve vyteru nic neni a dal to neresil. Zkusila jsem Jenamazol, ale nepomohl.Po mem navratu do CR na jare tohoto roku jsem navstivila lekare tady a ten zjistil, ze mam Gardnerellu. Dostala jsem leky ktere zabrali, nicmene ihned po skonceni lecby lekar diky kontrole zjistil jeste mykozu.Rekl mi, ze to muze byt nasledkem stresu a oslabene imunity(stehovani,rozchod).Dostala jsem Macmiror a sama jsem po dobrani zacala uzivat Fermalac.Nyni ani ne 3 tydny po ukonceni lecby mam opet hrozne svedeni a slabsi vytoky. Nevim zda zkusit Gyno Pevaryl...pokud ano tak zda je lepsi Gyno-Pevaryl® 150 nebo Gyno-Pevaryl® 50 nebo Gyno-Pevaryl® 150 Combipack a doplnit lecbu nasledne opet Fermalacem (tablety). Take uvazuji o doplneni lecby Laktobacily od firmy Swiss. Dekuji predem velice za vas nazor a radu. S uctou Monika

Odpověď odborníka:

dobrý den, opakované záněty jsou velká svízel gynekologie.gyno pevaryl není špatný, je jedno,jaký budete užívat.zvolila bych silnější variantu.v každém případě nysaďte léčbu wobenzymem, mám vyzkoušeno v ambulanci i na sobě, dělší dobu řádově měsíců, 1x1tabletu.fermalac a laktobacily Vám jen pomohou.nekoupat se, spíše sprchovat, žehlit kalhotky a omezit sladké.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: