Poševní výtoky

Dobrý den, mam dotaz ohledně poševního výtoku. Trápí mi již několik měsíců. Lékař mi stále dává nějaká antibiotika a čípky, ale výtok stále neustupuje. Nesvědí, nepalí...kultivace mam vždy v naprostém pořádku. Není možné, že výtok mam z antikoncepce?? Beru mercilon. Dále jsem se chtlěa zeptat, jestli se dá podstoupit ještě nějaké vyšetření, když má člověk výtok. Předem děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, déletrvající výtok je známkou probíhajícího zánětu nebo podráždění sliznice. Nejspíše jde o chronikcký proces. Nevím, zda Vám gynekolog dělal výtěr nejen z pochvy, ale i z hrdla děložního, kde mohou být také přítomny bakterie (např. kapavka, chlamýdie). S antikoncepcí by výtok také mohl souviset, zkuste ji po poradě s gynekologem změnit nebo vysadit. Důležité je důkladné dodržování hygienických zásad (pravidelně se omývat, v intimních partiích pouze vodou nebo prostředky pro intimní hygienu, často měnit menstruační vložky, omezit používání tampónů, vyhnout se koupání při menstruaci, před pohlavním stykem dbát na to, aby oba partneři byli čistí, nestřídat pohlavní styk a análním). Doporučuji také, aby se Váš partner nechal vyšetřit na dermatovenerologii. Pokud je totiž onemocnění sexuálně přenosné, je nutné léčit oba partnery.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: