Poševní zánět v těhotenství

Dobrý den, mám z poševního výtěru zjištěnou přítomnost kvasinek a stafylokoka species. Jsem v 6. týdnu těhotenství. Lékař mi předepsal Dafnegin vagin. globule. V letáku je napsáno ,že v těhotenství je možné tento lék používat jen ze závažných důvodů. Subjektivní potíže téměř nemám, jen občas velmi mírné svědění, trošku slabý výtok. Zajímá mě, jestli mi doporučujete tento lék užívat vzhledem k 1. trimestru, je-li nezbytné tento zánět léčit, jak moc ohrožuje tento lék a případně i neléčení tohoto zánětu mé miminko. Myslím tím také, jestli nemám s léčbou raději počkat aspoň do 2. trimestru. Je ten stafylokok species moc nebezpečný? Nehrozí samovolný potrat? A co lék Dafnegin, nezpůsobí dítětí nějaké potíže, vývojovou vadu? Děkuji za vaše vysvětlení a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neléčený zánět v pochvě kombinovaný - kvasinky a ještě bakterie (styafylokok) by mohly dětátko ohrožovat mnohem více než několikadení léčení tímto přípravkem. Pan doktor jej zvolil proto, že působí zároven proti bakterii i kvasince a má velmi rychlý efekt. Proto se nebojte, lék doužívejte a nic se nestane - několikadenní užití a ještě místně aplikovaného léku nenese žádné riziko. Pokud byste lék brát nechtěla, informujte svého lékaře, ale opravdu - riziko infekce je větší. V místě infekce je vždy překrvení sliznic a může tím dojít ke dráždění dělohy a ev. potratu. Čímž vás nechci strašit, spíše motivovat ke spolupráci a léčení. Budte v klidu, lék rychle zabere - na kontrole uvidíte zlepšení. Hezké dny bez starostí a nemocí přeji.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zarudlé oči: na vině jsou plísně, alergeny i viry
Články: Zarudlé oči: na vině jsou plísně, alergeny i viry
Zánět spojivek neboli...
Odborníci tvrdí: marihuana není pro glaukom řešením
Články: Odborníci tvrdí: marihuana není pro glaukom řešením
Zelený zákal neboli glaukom...
Denzitometrie
Články: Denzitometrie
O pacienty, u kterých byla...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: