Posílení imunity

Dobrý den paní doktorko, dcera (5 let) v loňském roce prodělala 3 streptokokové angíny a zánět dutin. Na imunologii jí byl předepsán lék Singulair 5 Junior pro posílení imunity, ale v příbalovém letáku je uveden jako lék na astma. Je tento lék pro dceru vhodný? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den jak správně píšete, uvedený lék nepatří k lékům na podporu imunitního systému, ale k lékům doporučeným k léčbě bronchiálního astmatu spojeného i s alergii. Pakliže Vaše dcera netrpí uvedeným onemocněním, není ani vhodné aby daný lék užívala. Obecně vůbec platí obzvlášť u dětí, méně je více. Jestli je potřeba "posílit imunitu", je nutné provést laboratorní vyšetření. Je zbytečné užívat jiné přípravky na posílení imunity, když je v podstatě dostatečně silná. To se pak může obrátit proti vlastnímu tělu, a naopak přehnaná imunita" může zaútočit" na vlastní tělo. Obrazně řečeno, to je jako kdyby se posilovala dostatečně silná armáda a ta je připravena pouze k boji. Tak by nakonec začali vojáci válčit mezi sebou. Něco podobného se děje s imunitním systémem. S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: