Posílení imunity

Paní doktorko, jsem 8 let po akutní nekrotizující pankreatitidě a jsem na parenterální výživě.Mám tím velice oslabenou imunitu.Poraďte jak to zlepšit.Zkouším hlívu ústřičnou.Jsem po 10 intervencích dutiny břišní, nicméně tenké střevo mám celé jenom ty zatracený srůsty.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vhodné by bylo provést imunologické vyšetření, aby před nasazením léčby byly k dispozici laboratorní nálezy, dle kterých by se volila imunomodulační léčba.Zatím můžete zkusit kombinaci beta glukanů s hlívou ústřičnou. Samozřejmě je velmi důležitá kvalitní parenterální výživa s dostatečným zastoupení vitamínů, stopových prvků ve výživě o dostatečná energeitcká hodnota výživy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: