Posílení imunity dítěte

Máme 6-letého syna, po vánocích začal být nemocný, dostla antibiotika, po dobrání byl tři dny ve školce a 12.1. dostal znovu antibiotika, tentokrát to byla angina. Po dobrání antibiotik nám začal chrapět a vykašlávat hleny. 14.4. má jít na operaci s nosní mandlí. Nicméně se Vás chci zeptat, jak mám ještě více posílit jeho imunitu, když o září jsem mu podávala Preventan a ted bere Biopron. Děkuji Vám za odpověd Blanka F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Blanko, posílit imunitu lze ještě například podáváním preparátů z Echinacey, je to jedna z mála rostlin, kde byly účinky na imunitu dosti spolehlivě potvrzeny. Rybí tuk sice není moc chutný, ale je také osvědčený. Momentálně se dá ale na trhu sehnat i v kapslích. Co se týče obecných doporučení, je dobré se před zimou otužovat (samozřejmě s rozumem) a dále je vhodné se vyvarovat zbytečného užívání antibiotik. Lékaři to nedělají často, ale když dobrého praktického lékaře pro děti a dorost požádáte, měl by udělat dítěti výtěr z krku a až podle výsledku kultivace tohoto výtěru nasadit správná antibiotika. Často se pak ukáže, že k nasazení antibiotik ani není důvod, protože dítě mělo virózu. A na virózu antibiotika nezabírají, s tou se popere organismus v pohodě sám. Po operaci, již zmiňujete, se s velkou pravděpodobností jeho stav dosti zlepší.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: