Posilovani

Dobrý den, Měl bych takový dotaz začal jsem posilovat,jsem štíhle postavy jak chodim do posilovny tak bych měl dotaz jest-li nemužu dostat kilu do varlat nebo tak podobně... posiluji ruce a jak když zapřu tak i tělo cele ať si pomužu udělat ten dany cvik a někdy my připada že i trošku ty varlata zapojim mam uplně u sebe nahoře stahnuty šourek,nevím jest-li je to jen pocit nebo jest-li tam vede nějaké svali nebo tak pod.... ja jen jest-li při posilovaní mužu mit nějaké ty nasledky kolem varlat nebo tak ? jak přidu dom tak necitim žadou bolest ani při posilovaní jo před pul rokem jsem byl na urologii a tam jsem měl vše pořadku jen teď jsem začal posilovat. ale jak říkam žadou bolest nemam. Druhy dotaz. Jak mam šourek tak tam mam par žílek kolem varlat je to pořadku ? jedna je takova vyrazna u prostřed tak jest-li je to normalní děkuji Přejí krasný den René

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane René. Běžné rozumně vedené posilování by nemělo způsobit kýlu a není důvod jej nějak z tohoto důvodu "preventivně" omezovat. Viditelné žíly na šourku jsou normální. Pokud byste pozoroval nějaké potíže (bolesti aj.), vyhledejte praktického lékaře.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: