Poskodeny meniskus a opuch kostnej drene hlavicky fibuly

Dobry den,mam 42r.,a uz niekolko rokov mam problem s kolenom, vzdy pri lyzovani mi opuchne a boli postupne az tak, ze nemozem chodit. Postupne v klude sa o niekolko tyzdnov bolest zmierni a koleno odpuchne. Na MRI mi zistili lesia MM gr.II, distensia ACL, edem kostnej drene hlavicky fibuly. Chcem sa spytat na Vas nazor, co sa tyka operacie - ci operovat, alebo nie. Koleno pobolieva aj v klude, no hneva ma, ze nemozem normalne lyzovat bez ortezy a bolesti. Aky vyvoj ma tento stupen poskodenia? Dakujem velmi pekne za rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V nálezu z MRI chybí to hlavní - v jakém stavu jsou Vaše chrupavky. Pokud jsou v pořádku pak artrhoskopie výrazně zlepší Váš stav. Pokud ne, bude nutné další léčení chrupavek a operace Vám pomůže jen částečně. Někdy se po odstranění menisku urychlí i rozvoj arthrosy. Poraďte se s lékařem, který má k disposici celý nález - chrupavky by tam měly být detailně popsány.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: