Poslechova arytmie

dobry den, mam před operaci a prakticka lékařka me poslala na holter z duvodu poslechove arytmie. Arytmii citim (vždy když dr rekla tak me ve stredu hrudniku projel tlak). Mela jsem za to ze je vse od stresu ci patere (deje se me neustale během dne a budi me to nekdy i v noci) ale výsledky z holtra jsou nasledujici: Minimalni TF byla 52/min v 23:34 a maximalni TF byla 155/min v 9:14. Perzistuje sinusovy rytmus. Asystolie O, bradykardei - 1x v noci zachycen AV blok II. stupne Wenckebach, SVTA O, KT: malo cetne monotopni KES - cca 4000/24 hodin resp. 3,5% všech QRS. Ma lékařka z toho moc chytra nebyla a mam se pry domluvit v nemocnici. Popravde me to znepokojilo. Vice se kardiolog nevyjadril a ja netusim zda se bude muset resit nejakymi leky ci není nebezpecne a da se s tim fungovat jen tak.Predem dekuji za Vase vyjadreni.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte potíže typu omdlévání, pocity na omdlévání, bolesti na hrudi nebo dušnost, není potřeba nic řešit. Před operací bude pravděpodobně potřeba doplnit UZ srdce a vyšetření u kardiologa, který přesně rozhodne jak se bude postupovat. Nepravidelnost pravděpodobně způsobují extrasystoly. Jde o předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné a někteří lidé je pociťují jako bušení srdce, nepravidelnou srdeční akci atd. Držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: