Poslední otázka

Dobrý den, omlouvám se a chtěl bych se vás zeptat na poslední dotaz, po kterém slibuji, že už se na nic ptát nebudu. Takže chtěl bych se zeptat. Když by došlo k otočení varlete, a následnému vrácení do původní polohy, přičemž už došlo k odumření varlete, poznal by to chirurg pohmatem?, dále, kdyby mě bolelo u kořene penisu, a měl jsem zrudlý šourek, ale varlata nebolela, bolest by trvala zhruba týden až 14 dní, a poté sama přestala, mohlo by se jednat o otočení varlete, nebo by při otočení, nikdy bolest nepřestala, tudíž to, že mě bolest po nějaké době přestala, není příznak torze. Dále, kdyby k otočení došlo již před rokem, byl by už ted vidět veliký rozdíl ve velikosti postiženého varlete? myslím jestli už by třeba zcela zaniklo. Dále jestli, kdyby varle zanikalo a měl jsem ho stále v šourku, jestli by příznak odumírání byl, že se mi na něm začli dole objevovat žíly. a naposled, když si při bežné kontrole varlat na něj jen tak z lehounka poklepu prstem, tak cítím takovou tu běžnou bolest jakou muž cítí po zásahu do varlat. A kdyby přeci varle bylo odumřelé, žádnou bolest už bych na něm pocitovat nemohl, když je zaniklé, tak něm nic cítit nemohu nebo ne?...když mi zodpovíte všechny tyto otázky, které jsem vložil do jednoho dotazu, nebudu vás už z dalšími dotazy obtěžovat. To slibuji Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pohmatem pravděpodobně ne. Co se bolesti týče, torze varlete má více příznaků - nicméně ano, bolest ať krátkodobá nebo dlouhodobá může torzi varlete doprovázet. Pokud by k torzi došlo už před rokem a varle odumřelo, rozhodně by se to neprojevovalo pouze bolestí. Co každopádně doporučuji, je kontrola na urologii, která Vám dodá jistotu, že jste v pořádku. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: