Postinor

Dobrý den, prosím o radu. Měli jsme s manželem pohlavní styk. Používám čípky pharmatex a kondom, ale i přes to se nám stala nehoda. nyní se bojim otěhotnění. Šla jsem hned druhý den k doktorovi a koupila jsem si Postinor a užila první tabletu asi 19 hodin od nehody a pak následně po 12 hodině od užití první tablety, jak píšou v letáčku. Mám veliký strach z těhotenství, na netu jsem četla, že i přes to je možné otěhotnět, že vajíčko muže mít kratší dobu na uhnízdění v děloze a než postinor zabere, je pozdě. Byla jsem v cyklu zrovna kolem půlky, takže plodné dny. Můj cyklus je kolem 33 dnů. Mám veliký strach, těhotná být nechci, máme tři děti a HA brát nemůžu, podle rozboru krve mám sklon k trombozním stavům. Při návštěvě u doktora po nehodě mi právě nabídl tělísko??? Můžu ho mít??Děkuji a prosím napište, mám veliký strach, v noci vůbec nespim, psychicky to nesu velice špatně. Nashledanou Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nitroděložní tělísko je pro vás velice vhodná antikoncepční metoda.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: