Postinor

Dobrý den, měla bych na Vás menší dotaz. V pondělí jsem měla týdenní pauzu(menstruační). V úterý jsem ale měla pohlavní styk. Z obavy, abych náhodou nebyla těhotná mi doporučili si vzít prášek Postinor. Tudíž jsem si ho vzala, ale menstruace se mi ještě nedostavila. Vím, že tento prášek je pořádná bomba hormonální, ale pro jistotu bych se chtěla zeptat, zda je možné, že se mi menstruace nedostaví. Děkuji vám z Vaši odpověď Míša

Odpověď odborníka:

Milá Michaelo, skutečně je to nárazová vysoká dávka hormonů a může ovlivnit menstruační cyklus jak krvácením nebo vynecháním menses- nic se neděje. Do budoucna lépe brát pravidelně antikoncepci než používat tento vyjímečný hormonální prostředek

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
použití postynoru po 16h | Od: marika | 23.8.2014 21:31
dobrý den,použila jsem postynor po nechráněném
pohlavním styku po 16h antikoncepci neberu bojím
se že jsem těhotná ale příznaky nemám další ms
mám dostat kolem 30.8
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: