Postinor,ha a tehotenstvi

Dobry den. Dne 2.4. jsem po 7denni pauze zacala uzivat 4.platicko HA Minisiston, v tabletach jsem pravidelne pokracovala 6dni, po te se ve stredu 8.4. objevil prujem,ktery zacal hodinu po spolknuti tablety a trval i cely ctvrtek 9.4.. Myslim,ze tyto dve tablety (streda a ctvrtek)se nevstrebaly. Od patku bylo vse vporadku a ja uzivala HA pravidelne - tablety se vstrebaly. V pondeli 13.4. jsem mela pohl.styk a ejakulace nebyla do me. I presto jsem se bala a ve stredu 15.4. si koupila Postinor (uzit 47h od styku a dalsi tableta za 12h). Dalsi pohl.styky jsem doplnila o Pharmatex cipky.. Po postinoru je mi spatne a boli me hlava, jsem unavena a malatna. Nevite, kdy tyto vedlejsi ucinky mohou odeznit? Myslite,ze je riziko otehotneti,kdyz ejakulace nebyla do me, uzila jsem postinor a pred prujmy uzivala tablety 6 dni, pri prujmech pravidelne take, ale evidentne se nevstrebaly, a po nich 4dny pred pohl.stykem? Mohu po tomto platicku navazat ihned dalsi bez pauzy nebo je to prilis hormonu najednou a pauza bude lepsi? Mockrat Vam dekuji za VSECHNY ODPOVEDI - predevsim moznost otehotneni.

Odpověď odborníka:

Tyto vedlejší účinky Postinor mít může,měly by odeznít nejpozději při nástupu menses, zatím by nebylo vhodné navázat dalším platem,vyčkejte menses, pokud nebyl styk v období kdy jste měla průjem gravidita není pravděpodobná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x