Postraumatická stresová porucha

Mam dotaz.Spatne spim,neustale se lekam a bojim se o sebe a svou rodinu.Kdyz usnu tak se kazdou chvilku budim.Ziji v neustalem strachu.Chci se zeptat zda by to mohla byt postraumaticka stresova porucha(pred 4 mesici mi byl bezduvodne uveznen otec a vyplenen byt),popripade co by to mohlo byt a jak lecit.Dekuji.

Odpověď odborníka:

Petro,

dáváte do souvislosti uvěznění otce a svůj psychický stav, což je velmi pravděpodobné. Neotálejte s návštěvou praktického lékaře (může sám předepsat léky nebo doporučit např. Třezalku pro zklidnění). Vhodné bude začít docházet k psychoterapeutovi, abyste se vyrovnala s faktem uvěznění svého otce. Začněte svou situaci řešit co nejdříve! Čím dříve začnete, tím rychleji se se situací vyrovnáte a vrátíte se zpět ke klidnému spánku.

PhDr. Sylvie Navarová
PhDr. Sylvie Navarová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: CETERAS - Centrum terapeutických služeb

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: