Posttraumatická synovitida

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měla distorzi 2. stupně, zlomenina byla vyloučena rtg a CT vyšetřením. Sádra nechodící na 3 týdny, poté 14 dní ortéza a možná plná zátěž. Protože bolesti i otok stále přetrvávají, zašla jsem na ortopedii. Nález zní: "Residuální otok levého hlezna posttraumaticky a postfixačně, známky posttraum. synovitidy talocrurální." Chci se zeptat: 1) O co se jedná? 2) Má toto onemocnění nějakou souvislost s případně nedoléčenou nebo nevhodně léčenou distorzí hlezna? 3) Je třeba u tohoto onemocnění pracovní neschopnost? Pracuji převážně na nohou v zahradnictví. 4) Jaká je vhodná léčba? 48 let Děkuji

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že počínající artroza hlezna se úrazem zhoršila a projevuje se nyní i reakcí kloubní výstelky se zánětlivými příznaky a otokem. Souvislost s úrazem je zřejmá. Pracovní neschopnost je vhodná Léčba dle nálezu, antireumatika nesteroidní, rehabilitace, fyzikální terapie, nepřetěžovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: