Postup léčby

Dobrý den, prosím o doporučení léčby bolesti krční páteře,dle zodpovězeného dotazu na vysvětlení rengen nálezu viz. níže. Děkuji za odpověď Dobrý den, prosím o vysvětlení rengen nálezu: C páteř-krční lordoza je vyrovnaná, v úseku C4/5 až v lehce kyfotickém postavení,meziobratlové prostory přiměřené šíře,přihrocení ventrálních hran C4 a unkovertebrálních hranC4/5/6. TH páteř- esovitá skolioza, hrudní kyfoza plišší,meziobratlové prostory ve vrcholu kyfozy mírně snížené,přihrocení ventro-laterálních hran těl - známky mírné def.spondylozy, kostní struktura pravidelná. Předem děkuji za odpověď Odpověď odborníka: Dobrý den, dle popisu výraznější degenerativní změny krční páteře, jako projev předčasného stárnutí páteře. Ta páteř je cca o 15 let starší než vy. Za normální situace vznikají degenerativní změny symetricky ve všech částech páteře během života člověka. Je-li tento proces vystupňován v nějaké omezené části páteře (jako u Vás mezi 4. a 5. krčním obratlem), vzniká problém. Hrudní páteři máte, nejspíše na podkladě vrozených predispozic, skolioticky změněnou. MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D. Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

Odpověď odborníka:

V oblasti vrcholu kyfozy hrudní páteře možná budete potřebovat i pomoc neurochirurga. Snížení prostorů mezi obratly to naznačují. Bez znalosti symptomatologie a bez znalosti reflexol. a klinického vyšetření) objektivní vyšetření) nelze stanovit postup. Normální je " aktivní fyzioterapeutická" léčba, ta však není u nás obecně k dispozici. Přesto můžete dobrého fyzioterapeuta nebo lékaře ,takto pracujícího nalézt. Dle vývoje bude možná i třeba došetření dalšími metodami-CT,EMG,MRI, to však pět bez znalosti přesné symptomatologie nelze ani odhadnot. Pokud máte bolesti krční páteře a jinak nic zvláštního, tak je moje doporučení správné. Přímá a přesná doporučení však dát nemohu.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: