Posunutí antikoncepce

Dobrý den, ve čtvrtek 11.7. jsem po týdnu pauzy měla znovu začít brát prášky, ale můj doktor je na dovolené, lze prášky začít brát až v pondělí 15.7(Tedy po 3 dnech) nebo je mohu začít užívat až za další týden tedy 18.7?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když prodloužíte pauzu mezi jednotlivými platíčky antikoncepce, ztrácíte spolehlivou ochranu před otěhotněním, a bude nutné používání další ochrany navíc během tohoto nadcházejícího cyklu. Může se objevit i špinění. Domluvte se se svým gynekologem, jak dále postupovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Články: Včasné odhalení infekce v ráně pomůže lepšímu hojení
Zanícení poranění bývá...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Dětské astma: závod o čas
Články: Dětské astma: závod o čas
Možná to znáte z vlastní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: