Posunutí menstruace a otěhotnění

Dobrý den, už dva roky užívám antikoncepci Mercilon (správně a pravidelně) a teď o prázninách jsem byla nucena brát dvě platíčka za sebou kvůli dovolené ale nyní jsem zjistila, že i další mentruaci musím posunout, nechci už brát znova celé platíčko a tak si to posunu jen o 7 dní. Chci se zeptat zda je větší riziko otěhotnění když antikoncepci takto prodlužuji a menstruaci "odkládám"? A když menstruci nedostanu za těch 7 dní mám se obávat, že jsem těhotná nebo to může být z toho posunutí? Jo a podotýkám, že momentálně docela špiním :/ Děkuji..

Odpověď odborníka:

Špinění se při kontinuálním užívaní poměrně často vyskytuje, risiko otěhotnění není větší když si cyklus prodloužíte, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: