Posunutí menstruace při ha velmari

Dobrý den pane doktore, měla bych otázku ohledně posunutí menstruace. 2. července odjíždím na dovolenou a chtěla bych udělat pauzu už před odjezdem. Užívám antikoncepci Velmari se schématem 24 aktivní tablety a 4 placeba. Je možné, abych si čtyřdenní pauzu udělala už ve třetím týdnu, tedy mezi 15. až 24. dnem braní aktivních tablet a pak pokračovala dál novým platem? Nebo je jediný způsob žádnou pauzu nedělat a pokračovat dalším platem rovnou? Mám totiž obavy z krvácení mimo cyklus, s kterým jsem měla problém s antikoncepcí Zoely. Děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Rozhodně není vhodné přerušit antikocepci dříve ,nastalo by nepravidelné krvácení,lepší cesta je pokračovat aktivními tabletami a nebrat placebo. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: