Posunutí mireny

Dobrý den, mám problém s tělískem Mirena, mám ho zavedený od října , mám pořád menstruaci i nepravidelně ale hlavní problém je že už 2x se mi tělísko posunulo a lékař mi ho musel zasouvat zpátky a nemůžeme přijít na důvod proč se mi posouvá. Hodně sportuju a cvičím ( kolo, posilování atd. ), myslíte že by to mohlo být způsobené tím ? nebo je při tělísku nějaké pohybové omezení? moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Ivano, při tělísku není žádné omezení tělesné aktivity, či cvičení. Pokud se vám tělísko opakovaně posouvá ven, tak je na místě několik možností: buď je špatně zavedeno, nebo při menstruaci dochází k silnějšímu stahování dělohy a tyto stahy posunou tělésko níž a nebo vaše tělo tělísko prostě odmítá. Můžete zkusit užívat horčík na tlumení stahů dělohy - př. u přípravku Magnesium od Swissu stačí 1 tableta denně. V době menstruace bych snížila intenzitu sportování. Pokud by tělísko opakovaně sestupovalo níž, tak nedoporučuju neustálé zasouvání do dělohy, protože by mohlo dojít k zánětu, nebo poranění děložní stěny. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: