Posunutí ms

Dobrý den, mám dotaz ohledně posunutí menstruace. Je mi 16 let, za necelý měsíc máme jet k moři a ms mám dostat v den odletu. Dostala jsem recept na Norethisteron, ale problém je, že to jde posunout o max. 15 dní a já bych potřebovala ms nejlépe úplně vynechat (po 15ti dnech u moře jedeme na vodu). Gynekolog mi prý napíše (pokud bych chtěla) antikoncepci a budu brát 2 plata bez přestávky, ale mám počítat s tím, že můžu klidně 2 měsíce špinit. Mám si jí nechat předepsat a doufat nebo si "vystačit" s Norethisteronem, který mi vlastně moc nepomůže (buď budu mít ms týden u moře nebo na vodě)? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvolila bych předepsání antikoncepce. V užívání antikoncepce můžete pokračovat i do budoucna, což má své nesporné výhody. Zmiňované špinění se může objevit, také ale nemusí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: