Posunutí poslední hexavakcíny

Očkování HEXAvakcínou Dobý den,můj syn (18 měsíců mu bude 17.3.09) od posledního očkování na spalničky a spol. od konce ledna kašle, teď má i rýmu a paní Dr. říkala,že když nemá teplotu, tak že tu poslední HEXU mu chce v Ut naočkovat,že to hoří! PROČ? Já s tím nesouhlasím. Před očkováním by dítě mělo být dle homeopatů 3 měsíce zdravé, podle mě aspoň měsíc. A to Davídek teda nebyl :o( a není. Je možné to posl. očkování posunout? Nastanou nějaké komplikace? Děkuji za odpověď. Zuzana Odpověď odborníka Samozřejmě by bylo nejlepší, kdyby dítě v době očkování bylo zcela vpořádku. Ale každá dávka resp. její termín má určitá pravidla, kdy je nejlepší naočkovat, aby výsledek byl stoprocentní. Pokud se další dávka posune moc daleko, nevytvoří se pak dostatečná imunita a očkování ztrácí smysl. Doporučovala bych řídit se radou vašeho pediatra. MUDr. Eva Dogoši Děkuji paní Dr. Dogoši za odpověď, ale mám hned další dotazy: Co to znamená: „pokud se další dávka posune MOC DALEKO“? Je tím myšleno 14 dní, 1 měsíc, 2 měsíce? Pokud by bylo dítě opravdu nemocné a nešlo to naočkovat, znamená to, že ta 3 předchozí očkování se dělala zbytečně a dítě tudíž nemá vytvořenou žádnou imunitu? Jak se pak takové případy řeší? Zajímá mě, zda je opravdu možné tu poslední dávku odložit třeba o měsíc, až bude Davídek zdravý? Předem děkuji za podrobné zodpovězení mých dotazů. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zda je odsunutí poslední dávky o 14 dní, nebo měsíc "moc", závisí na konkrétním zdravotním stavu dítěte. Pokud ale dojde k přílišné odchylce od očkovacího schématu, snižuje se, a to dost zásadně, účinnost předchozích očkování. Doporučuji se proto držet rad Vašeho pediatra. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: