Posunuti zaludku nahor

dobry den, mala som tu rozhovor s jednym panom, chcem sa opytat na operaciu pri posuniti zaludku ddo pluc, vola saa to fundoplikace...je to narocne pre 75 rocneho cloveka? je to smrtelna operaci,, ci aj ked ma clovek problemy so zdvyhnutym zaludkom da sa cez to zit? co ak problemy pretrvavaju po zjedeni stravy nemoze to narusit ine funkcie v okoli?

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud tomu rozumím správně, tak problém je, že žaludek proniká kýlou v bránici do dutiny hrudní. rizika jakékoli operace samozřejmě jsou, ale neviděla bych to jako nějakou velmi rizikovou operaci. Pokud je jinak interně v pořádku (což musí zhodnotit internista, anesteziolog a chirurg na předoperačním vyšetření), tak v operaci nevidím překážku. Pokud se operace povede správně, pacientům se výrazně uleví.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: