Posunutý obratel

Dobrý Den , chtěla jsem se zeptat zda se může obratel posunout jen tak z ničeho nic ? Před 9 měsici se mi udělalo hrozně špatně a pak sem se nemohla ani zvednout z lavičky , a když už nohy mě neudržely abych stála. Nechala sem to celý víkend být a myslela jsem si že to bude dobrý , v pondělí sem měla jít do školy ale nemohla sem nohy se mi podlamovaly a dělalo se mi mdlo a hrozně mi bušilo srdce ! Táta mě okamžitě vezl kmé obvodní lékařce a ta mi změřila tlak 140/95 měla sem závratě. Okamžitě me poslala do nemocnice kde jsem ležela cca14 dní .Chodila jsem na různá vyšetření ( Oční, Orl, pak neurologie,apod..) a potom mi řekly že Nelze vyloučit diskrétní ventrální posun C4 OPROTI C5 O CCA 2 MM . a dále mi to nevysvetlily .. mám skoliosu už několik let to vím . pUSTILY MĚ DOMŮ A DRUHÝ DEN SEM MUSELA ke své obvodní doktorce predepsala mi rehabilitace ale že by mi to nejak pomohlo říct nemužu . Zbytek týdne po propustění jsem měla být doma ale zustala jsem doma dlaší měsíc necitila jsem se ani trošku dobře .. a meziitím jsem sla znova ke své ob.doktorce . Že mi není ani trošku líp a že se mi dějou strasný věci , že když ráno vztanu že mám závrat, nebo nemužu popadnout dech , a nikdy mi endelalo problém jít mezi dav lidi ale od ty doby mam jakoby strach z těch lidi divnej pocit naskoci a zle mi je .. je to už dlouhá doba ale nijak se to nezlepšilo děkuji moc za odpověd :)

Odpověď odborníka:

Dle Vašeho popisu se jeví potíže jako typické pro letitou poruchu statiky pánve, ta je prakticky vždy příto,mna, je li i skolioza. Za těchto předpokladů je otázkaA POUZE ČASU, KDY VZNIKNOU POTÍŽE S KRČNÍ PÁTEŘÍ, svalovou reakcí v této oblasti...a poté ony závratě, někdy i špatně od žaludku apod.není špatná léčba na začátku takových projevů tůstat doma, nevyřeší však probém. je třeba vyhledat šikovného fyzioterapeuta, který pomůže nejn zlepšit funkci krční páteře, ale uvede do co nejlepšího funkčního stavu i hrudní a bederní páteř a obnoví statiku pánve. Pak budete mít šasnci svým aktivním cvičení udržet své tělo bez bolestí, bez závratí apod. Aktivní spoluúčas´t svičení je však nezbytná. Různé je pouze množství cvičení, někomu sdtačí relativně málo, někdi musí cvičit hodně. Škoda, že jste tak z ruky, pozval bych Vás do Prahy do poradny. Posun obratle tak jak popisujete není ničím vyjímečným, je důsledkem právě dlouhodopbě špatně funkční páteře a porušené statiky celého těla. Pokud budete pouze čakat a obšas absolvovat obvyklé rehab.procedury, tak se budou ony 2 mm zvětšiovat. tak funguje naše tělo, je třeba mu malinko pomoci, aby slopužilo po mechanické stránce dobře.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Posunuty obratel | Od: Jiří | 3.6.2015 12:47
Ahoj Terko, mam stejny problém jako Ty. Chci se zeptat zda uz Ti někdo nebo něco pomohlo? Budu rad za kazdou pomoc. Uplne nejlepší by bylo kdyby jsi mi dala na Sebe kontakt ,,email,, abych Ti mohl napsat.

Jirka
reagovat
poradte | Od: ruzena | 17.5.2015 16:04
je mi 56 let a pred 20 lety jsem byla na operaci
vyhrezle bederni plotenky.nyni se muj stav
rapidne zhorsil zb duvodu posunu obratlu v
miste operace o 1/3.konzer. lecba je bez efektu a
byla mi doporucena operace sesroubovanim
.rada bych se ji vyhnula ,mate nekdo zkusenost.
napr dornova metoda apod
reagovat
re:poradte | Od: Jiří | 3.6.2015 12:34
Ahoj Terko mam uplne stejny problém :/ Uz Ti něco nebo někdo pomohl? Budu Rad za kazdou pomoc. Nebo mi tu nech na Sebe email at Te mohu kontaktovat :) Jirka
reagovat
poradte | Od: ruzena | 17.5.2015 16:02
je mi 56 let a pred 20 lety jsem byla na operaci
vyhrezle bederni plotenky.nyni se muj stav
rapidne zhorsil zb duvodu posunu obratlu v
miste operace o 1/3.konzer. lecba je bez efektu a
byla mi doporucena operace sesroubovanim
.rada bych se ji vyhnula ,mate nekdo zkusenost.
napr dornova metoda apod
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: