Potíže po přeléčení plicní chlamýdie

Dobrý den,v září 2015 jsem prodělala plicní chlamýdie,hodnoty mám IgA 107.5 ,IgG 83,6, IgM 0,0.Ostatní vyšetření jsou negativní-přesto mám stále potíže, užívám již šesté antibiotika.Skončila jsem i v nemocnici na kyslíku a kapačce,nemohla jsem dýchat,ale lékaři tvrdí ,že jsem zdravá. Jak mám dál postupovat? Je vhodná dovolená u moře? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Hano. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - bez podrobných znalostí celého dosavadního postupu se k situaci bohužel nelze nijak vyjádřit. Chlamydiová infekce se neléčí podle krevních testů, ale podle toho, jaké má pacient potíže, pokud standardní léčba antibiotiky nezabrala, je třeba řešit, zda problém není způsoben něčím jiným. Pokud jste byla i hospitalizována, předpokládám, že Vám lékaři neřekli, že jste "zdravá" (pouze možná nechtějí znovu nasazovat antibiotika?). Obracejte se na toho lékaře, který má o dosavadním postupu přehled a zná také Váš zdravotní stav celkově (tedy v prvé řadě na praktického lékaře).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: