Potíže při imunosupresivní léčbě

Dobrý den, můj blízký příbuzný má sarkoidozu(ne plicni formu) a je nyní léčen Imuranem a bolusově kortikoidy..Díky útlumu imunity se však nyní neustále potýká s nepříjemným KHCD..Chtěla jsem se Vás proto zeptat, zda-li by nebylo v rozporu s léčbou užívání např.Preventanu-který zvyšuje produkci slizničních IgA?Předem děkuji za odpověď, hezký den.L

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Preventan můžete užívat jako prevenci infekčních onemocnění bez obav, pokud jste jinak zcela zdráva. Pokud trpíte nějakými chorobami, ani pak se užívání Preventanu nemusíte vzdát, ale je vždy třeba o tom informovat lékaře a nechat si užívání přípravku schválit. Vysloveně se nedoporučuje podle výrobce užívat Preventan tehdy, jste li po transplantaci nějakého orgánu. Pokud je sarkoidoza léčena Imuranem a kortikoidy, dochází vlivem těchto léků ke snížení imunitní odpovědi a to záměrně. V tomto příadě tedy nelze Preventan bez souhlasu vašeho lékaře doporučit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: