Potíže s dýcháním, dušnost.

Dobrý den, chtěl bych Váš názor na můj problém. Už 3. rok mám problém s dýcháním, konkrétně, když se třeba nadechnu, mám pocit že mi v plicích stále chybí kyslík a cítím tlak na hrudi. Jsem z toho unavený, nesoustředěný a při časté snaze se nadechnout ( automatické vyvolávání zívání ) jsem téměř vyčerpaný. Poslední půlrok nebyl snad den, kdy bych dýchal jako normální člověk. Už jsem měl v klidu tep kolem 120 ale i kolem 60. Byl jsem u doktorky která mi poslala na respirační a kardio, ale tam jsem obdržel odpověď, že jsem zcela v pořádku a zdráv. Při fyzické námaze se dušnost nijak nemění. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Píšete, že máte míň než 20 let, jste dušný a máte rychlý tep, byl jste byl vyšetřen na kardiologii a plicním a výsledky jsou v pořádku - a jen na doplnění - dělali Vám i echokardiografii? Doporučovala bych doplni vyšetření krve - zdali nejste anemický - chudokrevný, dále vyšetření štítné žlázy. A náhodou v noci nechrápete? U lidí, co v noci chrápají a mají pauzy v dýchání muže být pocit nedostatku vzduchu ve dne a výrazná únava - ale na to se Vás asi ptali na plicním. Dále - pokud jste byl vyšetřen na plicním, asi jste měl i snímek plic, spirometrické vyštření - ale i vyšetření difuzní kapacity plic? Doplnila bych i vyšetření u fyzioterapeuta.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Doplnění info. | Od: Lukáš | 12.1.2014 18:48
Mám 19 let, u doktorky jsem s tím byl nějak před
rokem .. nevyznám se v názvech vyšetření ale
vím jistě, že mi rentgen nedělali. Ze začátku na
kardiu mi dali nějaké elektrody a pozorovali, pak
sono srdce s poslechem ( nevím jak lépe popsat )
a nakonec fyzická zátěž na rotopedu kde mi řekli
že tep hrozně moc pomalu klesá. Na respiračním
mi testovala a následně zjistila alergii na obilí,
trávu a břízu, dostal jsem na to prášky ( nemá to
na dýchání vliv ), astmatické vyšetření ( foukání
do trubice ). Tímto celé vyšetření končí. Ohledně
štítné žlázy, bývala mírně zvětšená a teď je
údajně v normálu. Když jsem s dosáhnutím 19. let
přešel k jinému lékaři a koukl se na výsledky z
těchto vyšetření včetně rozboru krve, řekl že
mám hodně krvinek, že bych měl chodit i na
dárcovství. Při spánku jen slabě chrápu.
reagovat
re:Doplnění info. | Od: Milan | 20.11.2016 22:53
Ahoj, přišel někdo na to co Ti je? Můj
kamarád má úplně stejný problém. Díky.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: