Potíže s jídlem

Dobry den, nedavno jsem chtela koncit s nezdravym stravovanim. Nebylo to nic tak hrozneho, ale chtela jsem ze sebe mit lepsi pocit. Zacala jsem pouze pred 4 dnemi, ale uz z toho nemam dobry pocit.. Asi hned po prvnim dni jsem celkovy prijem stravy snizila, stahla jsem si kaloricke tabulky, zacala tam zapisovat... Nejsem tlusta, 174/61, ale mam strasnou potrebu se sebou neco delat a tohle me i bavi.. Ted je 18:20, muj prijem za cely den cini 1935 kJ. Mam hlad a zaroven jsem plna, neni mi dobre, odmitam jidlo.. Chci se toho vseho zbavit, toho divnyho pocitu, ze neco delam spatne, tech starosti okolo toho. Vzdycky jsem se snazila o to, abych byla nejaka zdravejsi, nikdy se mi to nepovedlo, a mozna ted se mi to povedlo az moc.. Vim ze to jsou teprve 4 dny, ale bojim se. Nechci ztratit vahu, ikdyz jsem ji pred temi 4mi dny ztratit chtela.. Clovek chce neco co nema a kdyz to ma... Uz jsem to i trochu obrecela, bojim se ze uz nikdy nebudu ta holka, co si da bez problemu pizzu nebo fast food, a nebo klidne i to ovoce, zeleninu.. Nechci aby ze me byla anorekticka.. Je to zvlastni, ale po tech 4 dnech se vidim uplne jinak - s dobrou postavou.. Nevim jestli je cas a doba jit treba k psychologovi, nebo k nejakemu jinemu odbornikovi, i kdyz bych chtela slyset nazor odbornika. Ale snad se dostanu rady i od vas. Jsem vazne uplne nekdo z toho, ze nemuzu ani polknout jidlo.. Mam pritele, tomu se libim, rika mi to porad.. Ale i tak.. Moc doufam ze mi poradi a doporucite co a jak :( PS: nevim jestli vam to nejak pomuze, ale je mi 14

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že denní kalorický příjem do 1950kJ na běžně fungujícího člověka, ženu při vaší váze je opravdu málo. Redukční dieta pro ženy by se měla pohybovat kolem 5000kJ/den. Zpomalujete si zažívání, je nutné při této redukci doplnit výrazněji vitamíny a další stopové prvky. Vaše tělo je stále ve vývoji, nejste nikterak dle hodnot obézní, ani nadváha. Tedy se zdravím rozumem ještě vše, v očistných dnech můžete vynechat přílohy a jíst zeleninu s bílkovinami (masem).. Redukce váhy u Vás není zapotřebí.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: