Potíže s otěhotněním a infekce chlamydia trachomatis

Nedaří se mi otěhotnět, byly mi zjištěny chlamýdie trachomatis, hodnoty IGG 11,5, Iga 4,02. O čem hodnoty vypovídají? Po přelečení ATB hodnoty sumamed 9x, krevní testy při kontrole zůstaly stejné, přesto mi lékař říkal, že jsem přeléčena a mohu na IVF. Mám obavy, ale že je to brzy ... Dá se s chlamydie trach otěhotnět? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená Jano,
Hladiny protilátek klesají pomalu
Protilátky IgG - Samotná přítomnost IgG protilátek bez známek onemocnění je považována za sérologický obraz prodělané infekce.
Protilátky IgA – se vytvářejí později, mohou vymizet během několika měsíců a lze je v souvislosti s klinikou použít jako ukazatel aktivní infekce. U některých jedinců zůstávají dlouhodobě pozitivní i když nejde o aktivní infekci či reinfekci.
Takže pokud jste po léčbě ATB můžete bez obav otěhotnět.
Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

MUDr. Jan Sládeček
 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: