Potíže s trávením

Dobrý den Vážený pane doktore(doktorko),již půl roku mám obrovské potíže s trávením.Mé příznaky jsou:Pocit na zvracení,někdy i zvracení.Pocit na zvracení mám prakticky celý den,rozdíl je jen v tom ,že někdy je to tolerovatelné a někdy mám pocit ,že je to můj poslední den.Nejhorší to vždy bývá po nějaké zátěži,když namáhám břicho,např.:obyčejná chůze,která trvá delší dobu.,při jízdě autem.Na večer když se břicho uklidní to je většinou nejlepší.Mám za sebou vyšetření gastrofibroskopie,CT mozku,kompletní sono břicha,Dále jsem byl odeslán na psychologické vyšetření což byla naprostá ztráta času.To kdy je mně zle totiž nemá vliv na to jestli jsem v práci nebo doma,žádné rodinné či jiné problémy nemam.Má na to opravdu největší vliv namáhání břicha,když jsem byl na dovolené vjeseníkách a ušli jsme s přítelkyní výlet cc15km v těžkém terénu bylo mně hrozně zle na zvracení a druhý den jsem měl pocit totálně rozbombardovaného žaludku,jako bych vipil 15 piv a to jsem přitom nepil žádný alkohol jen túra nic vím.Jinak než přisly tyhle potíže se žaludkem měl jsem vždy velké dušnosti po jídle při cestě autem,,při otřesech ,při chůzi,.Dušnosti ustoupily a jakoby se mně to s toho hrudníku přesunulo níž jakoby k žaludku.Další důležitá informace srdce mám taky vyšetřeno taky ok,stejně jako předchozí vyšetření.Byl mi vlastně zjištěn vřed na jícnu,který byl přeléčen helicidem a je to prý ok.Ale blbě je mi pořád.Nakonec mi doktoři nestanovili žádnou diagnozu.Je mi 25 let as omlouvám seč za tak dlouhý dotaz,ale za posledního půl roku jsem si procházím opravdovým peklem ,které bych nikomu nepřál.Chci se jen zeptat čím by to mohlo být jsem s toho naprosto zoufalý..Předem děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavle! Na dálku samozřejmě nemohu určit, co Vaše obtíže způsobuje. Ale absolvovaná krevní i endoskopická vyšetření (fibroskopie) dávají tušit, že půjde o psychosomatické onemocnění. Pozor, to neznamená, že byste nebyl nemocný! Znamená to ale, že kliničtí lékaři, hledající nemoc "na těle" nejsou schopni stanovit diagnozu a tím ani léčbu. Velmi Vám doporučuji vyhlededat péči lékaře celostní (holistické) medicíny, který bude hledat funkci choroby v kontextu Vašeho života, bude s Vámi pečlivě hledat faktory, které potíže zmírňují, i ty, co potíže zhoršují a společně budete hledat řešení. Návštěvu neodkládejte, je jen malá šance, že Vaše potíže ustoupí samy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x