Potize s vyprazdnovanim u kojence

Dobry den, muj dotaz se tyka 5-ti mesicniho kojence, narozen predcasne ve 32.t,, v soucasnosti vazi 7 kg. Potize nastaly prvne zhruba pred mesicem, kdy po 3 dnech bez stolice holcicka zoufale plakala, pouzila jsem tedy rourku a odesla tuzsi stolice s tvrdsi casti. Od te doby ma holcicka stolici jednou za 5-7 dni a je ji velmi hodne. Po nekolika dnech bez stolice vice ublinkava a mene ji, nekolikrat do tydne ma bolesti, ktere asi po hodine prejdou. Dnes je to opet 7 dni bez stolice, prestoze zavadim zeleninove prikrmy, kojim a navecer davam okolo 60 ml Nutrilonu. Take davam caj. Doktor konstatoval vyrazny spasmus konecniku a podezreni na blanitou stenosu, tu vsak na chirurgii nepotvrdili a rekli, ze se pravdepodobne jedna o trhlinku ze zacpy. Ma uzivat Duphalac 2,2,0 a gel z dubove kury na konecnik. Predtim problemy tohoto razu nebyly, pouze trpela 3 mesicni kolikou, ktera vsak odeznela. Poradte prosim, nejak se mi to nezda. Dubova kura je adstringentni - nemuze tedy spise uskodit? Brisko je pri prohmatu mekke a jinak je celkem spokojena a vesela. Poradte, prosim, mam strach, jestli z nahromadene stolice nemuze neco prasknout nebo jestlli se nemuze jednat o zavaznejsi chorobu. Chtela bych ji nechat vysetrit v gastroeneterologicke ambulanci, ale rada bych slysela vice nazoru. Dekuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření bych vřele doporučovala. pokud je dcerka jinak v pořádku, zbytečně bych se nezneklidńovala.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: