Potíže s zápěstím

Dobrý den, potřebovala bych radu. Při pondělní tělesné výchově jsem si poranila zápěstí. Vím,že na dálku je blbé identifikovat problém, ale alespoň přiblížit,prosím. Vrhali jsme koulí, při vrhu se mi pravé zápěstí ,,podlomilo\'\'-,,protočilo\'\'. Ta část zápěstí je momentálně nateklá(je to vnější část zápěstí). Nemůžu s ní pořádně hýbat.Co FO může byt?? Strašně moc Vám děkuji za odpověď, přeji krásný zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Milá Kristtýno, opravdu, jak píšete, těžko radit na dálku. Také nerozumím termínu - "vnější část zápěstí" zda-li se jedná o malíkovou nebo palcovou stranu? Každopádně mohlo dojít k poranění kolaterálního vazu - postranního fixačního vazu zápěstí. Také mohlo dojít k podvrtnutí či zlomenině některé ze zápěstních kůstech, kterých je celkem 8 a jsou mezi sebou spojeny kloubečky a vazy. Doporučila bych Vám oteklé místo ledovat, možno lokálně natřít analgetickým gelem či mastí - Dolgit, Ibalgin,...Pokud se bolesti nebudou zlepšovat, je na místě vyšetření na ortopedii, či existují i chirurgické ambulance, které se zabývají přímo chirurgií ruky. Hodně štěstí, s pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: