Potíže se střevem

Dobrý den. Prosím Vás, mám takový problém a nevím, kam se s ním obrátit. Již asi rok mám krev ve stolici. Podstoupila jsem rektoskopii, kde paní doktorka našla hemoroidy a doporučila mi ještě kolonoskopii. Nyní se mi ve stolici asi 14 dní objevuje hlen. Taky mi bývá špatně od žaludku a pobolívá mě břicho. Průjmem netrpím, spíše zácpou. Z kolonoskopie mám strach, slyšela jsem, že se u ní může protrhnout střevo a při užívání FORTRANS může dojít k anafylaktickému šoku... Myslíte si, že je možné, že moje obtíže nemusí znamenat nic vážného? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není dobré podléhat fámám typu, jedna paní povídala.....Protrhnutí střeva je absolutně raritní a Fortrans je nejjemnější a nejspolehlivější prostředek, kterým se můžete na kolonoskopii připravit. Pokud máte ve stolici krev i hleny, není vylučeno, že trpíte ulcerosní kolitidou /poměrně vážným onemocněním/ nebo nějakým jiným zánětlivým onmocněním střeva, a proto kolonoskopii neodkládejte, po ní se vám může urychleně dostat dobré a cílené léčby, která vám uleví od problémů. Vím, není to příjemné vyšetření, ale bude uskutečněno pod injekcí a neměla byste si nic pamatovat. Chvlička nepříjjemnějšího vyšetření vám však může přinést veliký efekt v podobě diagnosy a účinné léčby, to stojí zato stojí, nemyslíte? Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: