Potíže se zrakem

Dobrý den.Před 3 měsíci jsem měl malou mozkovou příhodu /ucpání cévky/,po níž mám potíže se zrakem,které se projevuje ve zhoršeném čtení,výpadku v zorném poli drobných detailů předmětů apod.Oči jsou v normě pro padesátníka,oční nerv též,CT mozku taky,podle neurologa vše v pořádku.Příčina zjištěna na cévním v zúžení levé krkavice prokrvující části mozku.Užívám TULIP a GODASAL plus léky na snížení krevního tlaku,které užívám již pár let.Chci se zeptat-je naděje,že se užíváním Tulipu a Godasalu stav zlepší nebo se pouze omezí možnost opakování ,,mrtvičky''?Samozřejmě s dodržováním diety/vyloučením cholesterolu ze stravy/ a zdravého ,,pohybu''/nemám nadváhu/.Děkuji za odpověď. Jan

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Léčba Tulipem a Godasalem (spolu s dodržováním zásad zdravého životního stylu) snižuje riziko opakování cévní mozkové příhody. Pokud jde o zlepšení neurologického nálezu, lidský mozek má někdy pozoruhodnou regenerační schopnost, takže zlepšení nelze vyloučit. Určitě váš nález konzultujte ještě s vaším ošetřujícím neurologem, který váš zdravotní stav zná do detailu a dovede možnost zlepšení posoudit nejpřesněji.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: