Potíže ze srdcem a celková anestezie

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na několik otázek.Před měsícem mi byla diagnostikována pilonidální cysta, se kterou mám jít na operaci.Operace má být provedena v celkové anestezii.Od malička mám šelest na srdci a poslední dobou mám problémy s vysokým tlakem, také mě často tlačí na srdci.Zajímalo by mě zda by nemohlo dojít v souvislosti s mými problemy se srdcem k nějakým komlikacím při celové anestézii.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Ke komplikacím může dojít u každého člověka i sebezdravějšího. Šelest na srdci a jeho význam pro nastavájící anestezii musí zhodnitit podrobné předoperační interní vyšetření, které bude anesteziolog vyžadovat. Výkon , ale nemusí být vždy proveden v celkové anestezii. Obezřetnosti anesteziologa se ale nemusíte obávat, některá anestetika jsou i pro srdce neškodná a anesteziolog podle stavu pacienta průběh a prostředky celkové anestezie stanoví.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: