Potizes dychanim pri zatezi

Dobry den,mam syna 16,5let.Hraje vrcholove hokej a uz rok a pul resime problem s palenim okolo hrudni kostipri zatezi. Tak po trictvte hodiny treninku ho zacne palit v okoli hrudni kosti a nemuze se donadechnout,takze nemuze trenovat naplno tak jak by chtel. Mame vysetreni na plicnim,vse v poradku,az na mirne zvetsene plice udajne diky sportu ktery hraje od 5 let,kompletni vysetreni srdce v kardiocentru v Praze,vse v poradku,kompletni vysetreni u sportovniho lekare v cetne zatezoveho testu,ekg,kontrola sono srdce ,aorta,jatra,ledviny,trisla vse v poradku.Usudek p.sportovniho lekare zblokovane mezizebernich svalu,ale nedoporucene zadne reseni pouze plavani a akupunktura.Jiny sportovni lekar nam rekl,zena to ze nemuze dychat si musi zvyknout,to radeji nebudu komentovat.Dale mame za sebou spoustu fyzioterapeutickych masazi s prislibem zaruceneho odblokovani......bez vysledku.Obvodni lekar po mem zoufalem telefonatu a prsbou o pomoc najit pricinu rekl at na treninky nechodi kdyz mu to nedela dobre,coz je vyloucene.tak jedine co me v zoufalstvi napadlo je magneticka rezonance,ale to je u nas pravdepodobne nedostupne. Jsem uz opravdu zoufala,ze nemohu svemu diteti pomoci,aby mohl hrat tak jako driv.Predem dekuji za jakou koliv radu.

Odpověď odborníka:

Hocha bude muset dovyšetřit sportovní centrum pro vyšetřováýní vrcholových sportovců nebo sportovně zaměřené pracoviště na interní kardiologické klinice. Nabízí se 24 hodinové EKG, Holter a to i při sportu. Po závěrech vyšetření kardiologicko sportovně zaměřená rehabilitace v Praze bude muset vydat závěr s vyšetřením i s doporučením další sportovní činnosti Nabízí se i prostá myšlenka, že se jedná o svalovou dystrofii zcela mírného stuipně, která se může projevit až po delší zátěži, v tomto případě po hokejové zátěži. V těchto případech se vyšetřuje malý svalový vzorek mikroskopicky. Indikaci k tomuto vcyšetření dá většinou neurolog s ortopedem, kam byste se mohli obrátit. Dále dle výsledků.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: