Potrat

Chci Vás požádat o radu. Dne 6.2.2014 jsem měla nechráněný poh. styk. Očekávala jsem menstruaci 21.2., ale nedorazila. Po týdnu vynechání (3.3.) jsem si dělala těhotenský test, který vyšel pozitivní. Test jsem zopakovala i v tomto týdnu, vyšel opět pozitivní. Ovšem dnes (12 3.) jsem začala krvácet a mám bolesti v podbřišku. Může se jednat o samovolný potrat, když těh. test vyšel 2x jako pozitivní, nebo jde jen o zpožděnou menzes? K lékaři jsem objednaná na 21.3. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k vynechané menstruaci a pozitivnímu těhotenskému testu, který je v dnešní době velmi spolehlivý, soudím, že se může jednat o samovolný potrat. Tomu napovídá krvácení a hlavně bolesti v podbřišku.

Může se také jednat o hrozící potrat, to znaméná, že krvácejí cévy na okraji placenty, ale těhotenství je nepoškozené. Ve Vašem případě bych zašla co nejdříve k Vašemu gynekologovi, který pomocí ultrazvuku může určit, jestli se jedná o samovolný potrat nebo o hrozící potrat, kdy dochází ke krvácení, těhotenství je však nepoškozené. Vzácně se také může jednat o mimoděložní těhotenství.

S pozdravem

MUDr. Věra Kuralová
 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: