Potrat a zánět dělohy jako příčina nedosahnutí orgasmu?

Dobrý den, chci se zeptat. Před 5 měsíci jsem potratila, vše snad proběhlo v pořádku, před měsícem jsem měla začínající zánět dělohy, který sám odezněl. Po pár dní abstinence a užívání ibalginu ( který lékař doporučil). Ale od toho zánětu mívám občas pocity v podbříšku, jako bych byla těhotná i když nejsem. Tlačení a nic příjemného to není. Od toho zánětu mám problém s orgasmy. Může to mít souvislost? Jsem jednou z těch, kteří mají orgasmus hlavně klitorálně, při používání hraček cca do 5 minut, při orální stimulaci 10-20 minut. A teď poslední měsíc je to i 45 minut a stále nic.... Celou dobu jsem šíleně vzrušená, svíjím se rozkoší, ale chybí tomu kapka, aby se vše dokončilo, ale kapka nikde... I s hračkami je to na dýl. Může to mít spojitost? Nebo je to spíše jen psychické? Chceme druhé miminko, po potratu jsme samozřejmě s psychikou horší, do toho řešíme i jiné věci, takže psychicky nic moc. Ale je to až od toho zánětu horší. Čtu si erotické romány, tím mám chuť na sex skoro pořád, ale teď ne a ne se pořádně při tom uvolnit.... Děkuji za odpověď...

Odpověď odborníka:

Hlavně to bude otázka psychiky s takovou nepříjemnou událostí potřebuje tělo a hlavně centrální nervový systém čas,aby se s tím vyrovnal,ale bolesti v podbřišku by jste již mít neměla, pokud je zánět vyléčen.Není divu,že při psychickém stresu a ještě bolestech v podbřišku jsou s orgasmem problémy,bylo by dobré gynekologické vyšetření včetně laboratoře a ultrazvuku, zda je skutečně vše v pořádku a potom zklidnit psychiku,ta ovlivní všechny pochody,které se v organizmu odehrávají. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: