Potrat pri varikokele

Dle priznaku mam zcela jiste varikokelu,ale u lekare jsem nebyl,jsem hrozne stydlivy.S pritelkyni se snazime o dite.Jiz dvakrat otehotnela, poprve hned po vysazeni antikoncepce, podruhe po 3 mesicich,ale pokazde potratila v 7. tydnu.Muze na to mit vliv ten muj problem?Vim, ze se to resi jen operaci, ale prece jen, existuje treba nejaka mast, treba na krecove zily, ktera by mi alespon castecne pomohla? Moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, neléčená varikokéla může být příčinou řady poruch v oblasti andrologické a sexuologické, včetně mužské neplodnosti. Standarním léčebným postupem je mikrochirurgický výkon; čím dříve, tím s větší nadějí na úpravu sexuálních funkcí. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření andrologem nebo urologem a domluvit se na optimálním postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Články: Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Jedná se o rozšíření žil...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Psoriatickou artritidu může odhalit stisk ruky
Články: Psoriatickou artritidu může odhalit stisk ruky
Bolestivé a oteklé klouby k...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: