Potraty přítelkyně

Dobrý den S přítelkyní se pokoušíme o dítě, ale již davkrát potratila v 7. týdnu. Porvé otěhotněla hned po vysazení antikoncepce, podruhé po třech mesících. Doktor nám žadný důvod neřekl. Zajímá mě, jaké problémy mohou být na mé straně. Kdybych měl poškozené spermie otěhotněla by vůbec? Měl bych si nechat udělat spermiogram? Ani jeden se s ničím neléčíme. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pane Martine,
doporučuji provedení spermiogramu a tak testu integrity DNA spermií (více si můžete přečíst zde http://www.sanatoriumhelios.cz/funkcni-testy-spermii).
U partnerky pak doporučuji vyšetření reprodukční imunologie, základní hematologické vyšetření a u obou genetické vyšetření (karyotyp).
Nejčastější příčinou těhotenských ztrát v časné fázi těhotenství je "genetika". Příčinou může být poškozená spermie, chyba ve vajíčku, případně vznikne nová chyba u vzniklého embrya, přestože u rodičů žádná chyba není. Pokud by se nenalezla příčina, doporučuje se provedení umělého oplození s PGS - genetické vyšetření embryí před zavedením do dělohy (více zde http://www.sanatoriumhelios.cz/pgd).

Pokud byste měli zájem, mohu vám nabídnout nezávaznou a bezplatnou konzultaci v mé ambulanci.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: