Potravinova alergie

Dobry den.po otoku jazyka mi byl predepsan.predison.flonidan na prvni pomoc.za jak dlouho pusobi?a jeste se chci zeptat asi mi bude predepsana adrenil.injekce ale ta je pry v mem veku velmi nebezpecna.je mi 50 jaky je vas nazor.docela me to vystrasilo dekuji M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při anafylaktické reakci na potraviny neexistuje kontraindikace k podání adrenalinu, tedy ani věk. Nemusíte mít strach, dostanete předvyplněnou stříkačku s velmi malou , ale postačující dávkou, adrenalinu, která Vám v případě rekce může zachránit život. Tablety zabírají až později cca za 30 min. Lékař, který Vám jí bude předepisovat Vám aplikaci určitě vysvětlí, vždy pokud ale adrenalin použijete vyhledejte lékařské ošetření z důvodu možnosti opakování reakce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: